Susreti za mlade

Susreti za mlade

Mladi se slikaju s biskupom

Zajednica mladih započela je djelovati 2016. godine zbog interesa nekolicine tadašnjih krizmanika i mladih da bolje upoznaju i prodube svoju vjeru. U početku je zajednica okupljala mlade i krizmanike naše župe, dok su se s vremenom priključili i mladi okolnih župa te se danas na redovnom susretu četvrtkom okupi 15-ak mladih.

Svaki molitveni susret ima svoju temu koju priprema netko od mladih. Teme su vezane uz bilo koji aspekt naše vjere i duhovnosti. Molitveni susret uključuje slavljenje uz pjesmu, osobnu molitvu, molitvu desetice krunice te predstavljanje teme. Nakon toga svatko od sudionika podijeli s ostalima svoja razmišljanja, svjedočanstva i iskustva vezana uz temu. Susret završava kratkom molitvom i druženjem. Neki susreti mogu biti posvećeni i kreativnim radionicama ili pak gledanju poučnog filma.

Smisao ovih susreta je da mladi, naročito nakon krizme, pronađu svoje mjesto u Crkvi, upoznaju bogatstvo naše vjere, nauče razgovarati o duhovnim temama te da praktična vjera sve više ulazi u njihovu svakodnevicu. Također, mladi na ovim susretima stječu nova prijateljstva, grade zajedništvo te se okružuju „dobrim društvom“. Kao što je Isus rekao: „Po plodovima ćete ih njihovim prepoznati“, i životi ovih mladih donose brojne plodove, ne samo one za njihov osobni život, već i kroz služenje crkvenoj zajednici.

Potaknuti željom i potrebom da molitvene susrete uljepšaju pjesmom, mnogi mladi naučili su svirati instrumente poput gitare ili kahona. Neki su pronašli svoj poziv u ministriranju, liturgijskom čitanju, pjevanju, sviranju, animiranju kampova za djecu i susreta za krizmanike te na taj način svjedoče i prenose drugima iskustvo vjere koje su i sami doživjeli. Mladi također predvode euharistijsko klanjanje u našoj župi svakog posljednjeg četvrtka u mjesecu.

Molitveni susreti mladih održavaju se četvrtkom od 19.30 do 22 sata.