Logo

Završio sedmi ljetni župni kamp

Završio sedmi ljetni župni kamp

Iza nas je još jedan, sedmi po redu, župni kamp za djecu i mlade. Kamp je trajao tri dana, od ponedjeljka 29.8. do srijede 31.8. Okupljalo se oko 60 do 70 djece, od vrtićke do srednjoškolske dobi. Iskoristili smo ovo vrijeme prije početka škole da bismo se družili, igrali, i rasli u vjeri i molitvi. Tema ovogodišnjeg kampa bila je molitva Oče naš.

Djeca plešu ispred crkve

Svaki smo dan započinjali zajedničkom molitvom u crkvi, pjesmom i razgovorom o temi. Već prvi dan naučili smo što ta molitva znači i na radionici izradili šarena slova molitve koja sada krase zajednički plakat u crkvi. Na radionicama smo također izradili i ukrasili bookmarkere, a zadnji dan smo prema Molitvi 5 prstiju iz papira izrezali ruke i na prste napisali za koga sve molimo.

Djeca izrađuju šarena slova

U ova tri dana puno smo se igrali. Tako smo organizirali štafetne igre s vodom i loptama, razne igre po skupinama, ali i ”klasike”, kao što su nogomet i graničari, a zabavljali smo se i uz zajednički ples na trgu. U pauzama smo se krijepili voćem, klipićima i sokovima.

Djeca igraju štafetne igre s vodom

Svaki dan kampa završili smo svetom misom, koju smo animirali pjevanjem, dok su se neki uključili i kao ministranti. Oni malo stariji imali su priliku za svetu ispovijed. Čuli smo i jedno lijepo svjedočanstvo o snazi molitve, a u igrokazu koji su pripremili mladi vidjeli smo da Bog zaista čuje ono što molimo i prisutan je kad ga zovemo.

Mladi glume u igrokazu

Isus veli: ”Pustite dječicu neka dolaze k meni; ne priječite im jer takvih je kraljevstvo Božje!” (Mk 10, 14). On je sigurno jako sretan kad nas vidi nasmijane i radosne u crkvi oko Njega. Uživali smo na ovogodišnjem kampu, i naučili nešto novo o Bogu i molitvi. Za nekoliko dana započinje školska godina. Odlučili smo svake nedjelje dolaziti u crkvu na misu u 11 sati, a vjerojatno ćemo se priključiti ministrantima ili dječjem zboru.

Cijeli album s fotografijama možete pogledati na ovoj poveznici.

Do sljedećeg kampa!