Logo

7. župni kamp za djecu i mlade

7. župni kamp za djecu i mlade

Sedmi župni ljetni kamp za djecu i mlade

Prije 8 godina grupa vjernika pokrenula je inicijativu Župnog ljetnog kampa za djecu i mlade. Zahvaljujući Bogu, zajedničkim snagama, idejama i kreativnošću uspjeli su stvoriti tradiciju. Ideja kampa bila je na drugačiji način - putem igre, pjesme, plesa, molitve i djeci bliskih aktivnosti, približiti djeci Isusa, Riječ Božju, vjeru, Crkvu…

Kamp traje tri dana i ima neku temu kao nit vodilju kroz dane druženja. Druženje započinje zajedničkom molitvom, a završava svetom misom. Temu obično djeca pogađaju na uvodnoj aktivnosti prvog dana i na temelju teme izrađuje se zajednički kreativni projekt, a svaki dan u mini kreativnim radionicama djeca imaju priliku izraditi nešto za sebe i to, kao uspomenu, ponijeti kući. Djeca imaju priliku i za ispovijed i kratko klanjanje, a župa se pobrine i za okrjepu.

Voditelji animiraju djecu kroz igranje različitih igara. Ples i pjesma nezaobilazne su sastavnice kampa, a uvijek ostane vremena i za djeci omiljene aktivnosti: nogomet i igru Graničara. Tih dana iz crkve se ori pjesma, oko crkve se pleše, igra, a cika, vika i smijeh ispunjavaju crkveno dvorište. Vjerujemo da je sve rečeno dovoljan poticaj vama roditeljima da nam povjerite djecu na tri dana za zajednički rast u vjeri, a vama djeco i mladi dobar razlog da dođete.

Dragi naši veliki i mali, očekujemo vas i ove godine. Pripremili smo za Vas mnoštvo iznenađenja!