Logo

Ministranti hodočastili u Ludbreg

Ministranti hodočastili u Ludbreg

Ministranti s područja Varaždinske biskupije hodočastili su u četvrtak 1. rujna 2022. Presvetoj Krvi Kristovoj u Ludbreg, u sklopu Dana svete nedjelje.

Ministranti su u Ludbregu prije svete mise razgovarali uz pomoć animatora o sakramentu svete ispovijedi, odnosno o sakramentu Božjeg milosrđa. Vlč. Siniša Dudašek, povjerenik za pastoral duhovnih zvanja u Varaždinskoj biskupiji objasnio je svima da je ”sakrament svete ispovijedi u kojem nam Isus oprašta grijehe sakrament koji izvire iz Božje ljubavi, iz Njegovog srca, koje je puno milosrđa. Zato je sveta ispovijed itekako važna da bi ju mogli shvatiti kao izraz Božje ljubavi koja nas podiže, koja nas liječi, koja nas ne odbija od Boga nego koja nas privlači k Bogu. Mnogi mladi imaju strah od ispovijedi, zato je upravo ova tema: da upoznaju ispovijed kao mjesto Božjeg milosrđa, a ne Božjega suda i kazne”.

Naglasio je da je sudjelovanje na hodočašću za mnoge ministrante veliko ohrabrenje jer dolaskom u ludbreško svetište uvide da u gotovo svim župama biskupije postoje ministranti i ministrantice, animatori, mladići i djevojke, koji nesebično i ustrajno poslužuju kod oltara Gospodnjega.

Na ovogodišnjem hodočašću ministranata u Ludbregu sudjelovali su i ministranti iz naše župe koji su putovali zajedno s njihovim vršnjacima iz Mačkovca. Nakon svete mise uputili su se u Varaždinske Toplice na kratku okrepu i tamo posjetili župnu crkvu Svetog Martina, gdje ih je srdačno dočekao župnik vlč. Stjepan Mostečak.