Logo

Isusovo pismo

Isusovo pismo

Učinio sam sve što sam mogao da dobijem tvoju pažnju i mrvice tvoje ljubavi. Prvi sam ti poslao poruku. Kako nisam dobio odgovor, poslao sam ti i drugu, i treću… Marljivo sam pratio tvoje objave na društvenim mrežama, stavljao komentare i slao fotografije.

Na sve sam mislio. Kad sam uvidio da ništa od toga nije dovoljno da ti privuče pažnju, počeo sam ti dijeliti komplimente i trudio se dobro obući kad sam znao da ću te vidjeti.

Posvuda sam ostavljao tragove i jasno ti davao do znanja da želim biti s tobom i da mi nedostaješ kad te ne vidim. Ukratko, dao sam sve od sebe da napravim mjesta za tebe u svom svijetu, al po svemu sudeći očito nisam bio vrijedan toga. Ne mislim da namjerno zanemaruješ moje signale prijateljstva, ali se tako čini. Ljutio sam se, ali na kraju uvijek sam ti oprostio. Znao sam biti razočaran zbog otkazanog susreta u zadnji tren, no, i tada sam znao da ću te ponovno pozvati k sebi sljedeći vikend.

Trčao sam za tobom i bio uvjeren da ćeš, ako se malo više potrudim, na kraju pristati. Mislio sam da radim pravu stvar, i nisam se mogao suzdržavati. Previše te cijenim. Sve što sam želio bilo je razgovarati s tobom. Ali nakon nekog vremena izgubio sam svaku nadu i odlučio prestati slati ti poruke i zatrpavati tvoj telefon smsovima. Samo da znaš, to ne znači da te više ne želim. To ne znači da sam prestao pratiti tvoje društvene mreže i maštati o tome što bi se moglo dogoditi ako se ponovno sretnemo. Još te želim.

Još uvijek gajim osjećaje prema tebi, ali ne mogu si stalno zadavati muku analizirajući tvoje kontradiktorno ponašanje. Ako želiš da se sretnemo, na tebi je da se potrudiš. Na tebi je red da pošalješ sms. Duboko u sebi stvarno želim nastaviti razgovarati s tobom. Ne zatvaram ti vrata, ali ne želim biti jedna od opcija jer sam ti spreman ponuditi cijelog sebe. Moguće je da će ti se činiti da neću više trčati za tobom, ali nek znaš da uvijek želim biti s tobom. I za kraj, našao sam nešto lijepo: “Svaki dan te volim jače, danas više nego jučer i puno manje nego sutra. Pa što ako su i bore na licu, samo nek nam ruže mirisima svojim uljepšavaju put.”